Учешће на научним скуповима

Датум одржавања: 04.03.2021. године
Место одржавања: Руски универзитет пријатељства народа (RUDN), Москва, Русија
Организатори: Руски универзитет пријатељства народа (RUDN)Др Дарко Вуковић учествовује у раду II Међународне научно-стручне конференција "Финансије и финансијскa тржишта у контексту дигитализације 2021" у својству пленарног предавача и члана организационог одбора.

Пратећи агенду Уједињених нација о одрживом развоју, National Geographic Srbija је 3. децембра 2021. године у Музеју науке и технике у Београду организовао конференцију под називом „Вода, ваздух и енергија“.

Датум објаве: године
Извор: Др Ана Милановић Пешић, , ,

 

 

Датум одржавања: 18.05.2022. године
Место одржавања: Висока пословна школа струковних студија, Нови Сад, СрбијаДана 18.05.2022. године у Високој пословној школи струковних студија у Новом Саду одржана је научно-стручна конференција "ЕУ за младе - изазови и могућности" . У оквиру панела IV под називом "Волонтеризам, култура и спорт" предавање је одржала др Александра Терзић, виши научни сарадник Географског института "Јован Цвијић" САНУ:

Датум одржавања: 15.09.2022. до 18.09.2022. године
Место одржавања: Универзитет Грац, Грац, Аустрија
Организатори: Институт за историју и антропологију југоисточне Европе, Универзитет у Грацу10-ти InASEA конгрес у Грацу (Аустрија) организован је од стране Института за историју и антропологију југоисточне Европе Универзитета у Грацу, од 15-18. септембра 2022, под темом “Визуелне културе у југоисточној Европи". На конгресу је учествовала Александра Терзић, виши научни сарадник Географског института "Јован Цвијић" САНУ.

Датум одржавања: 3.11.2022. до 4.11.2022. године
Место одржавања: , Београд, Србија
Организатори: Универзитет у Београду – Географски факултет, Удружење туризмолога Србије
и Балканска мрежа туристичких стручњакаСарадница Географског института „Јован Цвијић“ САНУ, др Јована Бранков, учествовала је на научном скупу са међународним учешћем „Традиција и трансформација туризма као просторног феномена“ и том приликом представила свој истраживачки рад. Скуп је одржан у хотелу „Палас“ у Београду.

Датум одржавања: 6.10.2023. године
Место одржавања: Санкт-Петербуршки Универзитет, Санкт-Петербург, Русија
Организатори: Санкт-Петербуршки Универзитет, Санкт-Петербург, РусијаДр Дарко Вукоћ учествовао је на међународној научној конференцији Economy & Management Conference 2023, оджаној на Санкт-Петербуршком Универзитету, у Санкт-Петербургу, Русија. У оквиру ове међународне конференције, Др. Вуковић је имао улогу руководиоца сесије Modern trends in Asset Pricing и презентовао је рад под називом „Quantifying the Asymmetric Information Flow Between Bitcoin Prices and Electricity Consumption“.

Датум одржавања: 13.04.2023 до 14.04.2023 године
Место одржавања: Универзитет Гент, Белгија,
Организатори: Универзитет Гент, Белгија и the Future Finance and Economics Association

Др Дарко Вукоћ учествовао је на међународној научној the 2nd Spring Workshop on Fintech, одржаној на Универзитету Гент у Белгији. Др. Вуковић је презентовао рад под називом „ “The Effects of Covid-19 Related Response Policies on the Performances of Technology-driven Financial Services Companies: Evidence from Nonlinear Unit Root and Causality Tests”.

 

Датум одржавања: 8.3.2023. до 11.3.2023. године
Место одржавања: Хјустон, Тексас, САД
Организатори: Тhe Southwestern Finance Association

Др Дарко Вукоћ учествовао је на годишњој скупштини и међународној научној конференцији америчке финансијке организације the Southwestern Finance Association. У оквиру овог догађаја, Др. Вуковић је презентовао рад под називом “Cryptocurrency Market Efficiency: Adaptive Market Hypothesis, Random Forest and Random Walk”.

 

Датум одржавања: 03.10.2019. до 04.10.2019. године
Место одржавања: Охрид, Северна Македонија
Организатори: Македонско географско друштво

Сараднице Географског института „Јован Цвијић“ САНУ, др Ана Милановић Пешић, др Дејана Јаковљевић, др Јована Бранков, мср Власта Кокотовић Каназир и др Александра Терзић, учествовале су на Међународној научној конференцији „Нови трендови у географији“ одржаној у Охриду (Северна Македонија) у Конгресном центру Универзитета „Св. Кирил и Методиј“ из Скопља. Том приликом оне су представиле своје истраживачке радове, а др Јована Бранков је била и председавајући у сесији Социо-економска географија.

 

 

 

Датум одржавања: 27.05.2019. године
Место одржавања: Завод за заштиту споменика културе града Београда, Београд, Србија
Организатори: Завод за заштиту споменика културе града Београда, Институт за архитектуру и урбанизам СрбијеУ оквиру научно-стручне конференције са међународним учешћем "Културно наслеђе: ризици и перспективе" која је одржана 27.маја 2019. године у просторијама Завода за заштиту споменика културе града Београда, учествовале су и своје радове презентовале сараднице Географског института "Јован Цвијић" САНУ, др Злата Вуксановић Мацура и др Александра Терзић. Такође, Злата Вуксановић Мацура као члан научног одбора конференције, била је и модератор сесије "Алтернативне и друге мере за смањење ризика".