ОРГАНИЗОВАЊЕ НАУЧНИХ СКУПОВА

Географски институт "САНУ" у оквиру своје основне делатности организује, самостално или у сарадњи са сродним институцијама, научне конференције и скупове у земљи и иностранству. Одлуку о организацији научних скупова доноси научно веће, уз сагласност управног одбора Института, а на основу упућеног предлога о организацији научног скупа. Из редова сарадника Института бира се организациони и научни одбор конференције.  Тематика конференција по правилу не би требало да излази из оквира географских и географији сродних наука, уз обезбеђивање ширег спектра доприноса за одређену научну проблематику, како у теоријском, тако у друштвеном и практичном погледу.

 

 

Поштоване колегинице и колеге,

Током 2024. навршавају се два значајна јубилеја – 100 година од Првог конгреса словенских географа и етнографа у Прагу и публиковања првог тома монографије „Геоморфологија“, истакнутог српског географа Јована Цвијића (1865–1927)...

 

 

 

baner za konferenciju

Датум одржавања: 19.7.2023. до 24.7.2023. године
Место одржавања: Ректорат Универзитета у Београду и Руски дом, Београд, Србија
Организатори: Центар Руског географског друштва у Србији, Универзитет у Београду, Географски факултет Московског државног универзитета „М.В.Ломоносов“ (Москва, Русија), Географски институт "Јован Цвијић" САНУ, Светска асоцијација за очување земљишта и воде (WASWAC), Међународна комисија за континенталну ерозију (ICCE)

 

ДРУГИ ПОЗИВ

ПРОГРАМ НАУЧНОГ СКУПА

KЊИГА РЕЗИМЕА

 

 

Датум одржавања: 01.03.2021. до 03.03.2021. године
Место одржавања: Географски институт "Јован Цвијић" САНУ, Београд, Београд
Организатори: COST - European Cooperation in Science & Technology, eLECTRONET, Географски институт "Јован Цвијић" САНУ

Обавештавамо Вас да је због глобалне пандемије Covid-19, 19 SAC подржао међународне напоре у успоравању ширења вируса и обезбеђивања безбедности људи и заједница. Као резултат ових напора, финални састанак COST Aкције ELECTRONET биће одржан у форми хибридног састанка.

 

sajt pocetna slicica  

"INTEGRATIONS OF SATTELITE AND GROUND-BASED OBSERVATIONS AND MULTI-DISCIPLINARITY IN RESEARCH AND PREDICTION OF DIFFERENT TYPES OF HAZARDS IN SOLAR SYSTEM"

 

logo2

10 - 13. Maj 2019

Istraživačka stanica Petnica, Valjevo, Srbija

ORGANIZATORI: Europlanet 2020 RI NA1 – Innovation through Science Networking i Geografski institut "Jovan Cvijić" Srpske akademije nauka i umetnosti

 

POSTER

PRVI POZIV

DRUGI POZIV

PRELIMINARNI PROGRAM

KNJIGA APSTRAKATA

 

Датум одржавања: 29.10.2018. до 30.10.2018. године
Место одржавања: Тршић, Лозница, Србија
Организатори: Географски институт "Јован Цвијић" САНУ, Београд (Србија) и Центар за културу "Вук Караџић", Лозница (Србија)
Покровитељи: Министарство образовања, науке и технолошког развоја Републике Србије и Град Лозница

Са великим задовољством обавештавамо вас да је у организацији Географског института „Јован Цвијић“ САНУ и Центра за културу „Вук Караџић“ из Лознице у периоду од 29. до 30. октобра 2018. године, успешно одржана међународна конференција „Балканско полуострво Јована Цвијића- историјски извори и савремени трендови у друштвеној географији“.

 

Датум одржавања: 16.10.2017. до 17.10.2017. године
Место одржавања: Галерија науке и технике САНУ, Ђуре Јакшића 2., Београд, Србија
Организатори: Географски институт "Јован Цвијић" САНУ, Галерија науке и технике САНУ
Покровитељи: Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Министарство културе и информисања Републике СрбијеНаучна конференција ће се одржати 16 и 17. октобра 2017. године у Галерији науке и технике САНУ, Ђуре Јакшић 2, од 10 до 14 часова.

Датум одржавања: 06.12.2017. до 07.12.2017. године
Место одржавања: Уралски државни универзитет за шумарски инжињеринг, Екатеринбург, Русија
Организатори: Уралски државни универзитет за шумарски инжињеринг и Географски институт "Јован Цвијић" САНУ


Желимо да Вас обавестимо да је Међународна научна конференција "Напредак у екологији и менаџменту шума" успешно одржана од 6. до 7. децембра 2017. године у организацији Уралског државног факултета за шумарство из Jeкатеринбургa и Географског института "Јован Цвијић" САНУ из Београдa. Учешће на конференцији су узели бројни домаћи и страни научници, који су изложили резултате својих истраживања у неколико секција, чиме су показали значајан научни интерес за ову проблематику.

Датум одржавања: 12.10.2017. до 13.10.2017 године
Место одржавања: Н.П: Огарев Мордовски државни универзитет, Саранск, Република Мородовија, Руска Федерација
Организатори: Н. П. Огарев Мордовски државни универзитет, Географски институт "Јован Цвијић" САНУ, Институт за Екологију басена Волге Руске академије наука, Моровски огранак Руског географског друштва
Покровитељи: Министарство шумарства, лова и управљања природом Републике Мордовије, Министарство културе и националне политике Републике Мордовије, Министарство образовања Републике МордовијеСа задовољством вас обавештавамо да је међународна конференција
"Теорија и пракса у хармонизацији интеракција природних, друштвених и производних система региона" успешно одржана у периоду од 12. до 13. октобра 2017. године у Саранску (Република Мордовија, Руска Федерација), у организацији Н. П. Огарев Мордовског државног универзитета, Географског института "Јован Цвијић" САНУ, Института за Екологију басена Волге Руске академије наука и Мордовског огранка Руског географског друштва.

Датум одржавања: 08.10.2013. до 11.10.2013. године
Место одржавања: Српска академија наука и уметности, Београд, Србија
Организатори: Географски институт "Јован Цвијић" САНУ
Покровитељи: Српска академија наука и уметностиСа великим задовољством обавештавамо вас да је у организацији Српске академије наука и уметности и Географског института „Јован Цвијић“ САНУ, у периоду од 8. до 11. октобра 2013. године, успешно одржана међународна конференција „Природне непогоде – везе између науке и праксе“.

Датум одржавања: 23.04.2015. до 24.04.2015. године
Место одржавања: Н.П. Огарев Национални Мордовски Универзитет , Саранск, Русија
Организатори: Руско географско друштво, Влада Републике Мордовије, Н.П. Огарев, Национални Мордовски Универзитет и Географски институт „Јован Цвијић“ САНУ


Са великим задовољством обавештавамо вас да је у организацији Руског географског друштва, Владе Републике Мордовије, Н.П. Огарев Национални Мордовског Универзитета и Географског института „Јован Цвијић“ САНУ, у периоду од 23. до 24. априла 2015. године, успешно одржана друга по реду међународна конференција „Природне непогоде – везе између науке и праксе“.