Међународна сарадња

 

Организација потписник: Удружење "Europlanet", Београд, Србија

Датум потписивања: 2018 године

Удружење Europlanet је организација која промовише унапређење Европске планетарне науке и сродних области. Више информација о организацији и активностима удружења можете пронаћи на веб-сајту: https://www.europlanet-society.org/

Организација потписник: Економски факултет Руског универзитета пријатељства, Москва, Руска Федерација
Датум потписивања: годинеДиректор Географског института "Јован Цвијић" Српске Академије Наука и Уметности, др Милан Радовановић, потписао је Меморандум о сарадњи са деканом Економског факултета Руског универзитета пријатељства из Москве, Руска федерација. На основу овог меморандума, Географски институт и Економски факултет обављаће сарадњу из области друштвене и регионалне географије, као и из области туризма.

Организација потписник: Филозофски факултет Универзитета Црне Горе, Никшић, Црна Гора
Датум потписивања: 4. 11. 2022. године

Директор Географског института „Јован Цвијић” Српске академије наука и уметности др Милан Радовановић и деканка Филозофског факултета Универзитета Црне Горе проф. др Татјана Нововић потписали су Споразум о научној сарадњи ове две институције.

Организација потписник: МГУ „М.В. Ломоносов“ и Географски институт "Јован Цвијић" САНУ, Москва, Русија
Датум потписивања: 01.11.2018. годинеГеографски институт „Јован Цвијић“ Српске академије наука и уметности у оквиру сарадње са Географским факултетом Московског државног универзитета „М.В. Ломоносов“ (Москва, Руска Федерација) организовао је посету Школе младих географа Географског факултета МГУ „М.В. Ломоносов“ у периоду од 01.11. до 10.11. 2018. године.

Организација потписник: Уралски државни шумарски универзитет, Јекатеринбург, Руска Федерација
Датум потписивања: 27.03.2018. године

У уторак, 27.03.2018. године Институт је посетио Anдреј Мехренцев, ректор Уралског државног шумарског универзитета из Јекатеринбурга (Руска Федерација). Овом приликом је на састанку са руководством Института разговарано о могућностима даље сарадње између Уралског државног шумарског универзитета и Географског института "Јован Цвијић" САНУ.

 

Организација потписник: Јужно-уралски државни универзитет, Чељабинск, Русија
Датум потписивања: 20.12.2016. годинеДана 20. децембра 2016. године, у званичну посету Географском институту, са циљем оствариравања међународне сарадње, дошли су Александар Шестаков, ректор и Виктор Каточков, вице-ректор за међународну сарадњу Јужно-уралског државног универзитета у Чељабинску (Русија). Посета је искоришћена за размену информација о раду институцијa и планирању будуће сарадње.

Организација потписник: Економски факултет Државног универзитета у Саранску (Руска Федерација), Saransk, Republic of Mordovia, Russia
Датум потписивања: 27.7.2015. године

Током јула 2015.године г-ђа др Татјана А. Салимова декан Економског факултета Државног универзитета у Саранску (Руска Федерација) дошла је у званичну посету нашем Институту. Посета је искоришћена за размену информација о раду обе институције и планирање будуће сарадње. Договорена је размена публикација, оквири за заједничко аплицирање на руским и међународним фондовима, као и оквири за појединачна теренска истраживања у Русији и Србији.

 

Организација потписник: Географски факултет Московског државног универзитета „М.В. Ломоносов“, Москва, Руска Федерација
Датум потписивања: 20.8.2013. годинеУ истраживачкој станици Петница боравила је, у суорганизацији Географског института „Јован Цвијић“, група професора и студената Географског факултета Московског државног универзитета „М.В. Ломоносов“. Руским студентима Департмана за рационално коришћење природе, заједно са професорима др Сергејем Кириловим и др Јеленом Воробејскајом, и колегама Географског института, том приликом одржано је више заједничких предавања из неколико географских дисциплина и организовно неколико научних екскурзија.

Организација потписник: Географски факултет Московског државног универзитета „М.В. Ломоносов“, Москва, Руска Федерација
Датум потписивања: 9.7.2014. годинеГрупа сарадника Географског института „Јован Цвијић“, боравила је две недеље у Русији у оквиру студијске посете истраживачком центру на планини Хибни, а у организацији Географског факултета Московског државног универзитета „М.В. Ломоносов“. Том приликом вршена су студијска теренска истраживања на већем броју локација, и организовано је неколико стручних предавања и научних екскурзија.

Организација потписник: Факултет за екологију и науке о природној средини, Техничког универзитета, Цволен, Словачка
Датум потписивања: 20.7.2013. годинеГеографски институт „Јован Цвијић“ САНУ потписао је 2013. године споразум о научно-техничкој сарадњи са Факултетом за Екологију и Науке о природној средини, Техничког Универзитета у Цволену, Словачка. Овај споразум подразумева сагласност и обострану вољу за заједничко учешће на будућим пројектима, размену научних сарадника, предавача, студената и доктораната, учешће на конференцијама и скуповима, као и сарадњу на заједничком издавању научних радова и монографија, итд.

Организација потписник: Географски факултет Московског државног универзитета М.В. Ломоносов, Москва, Руска Федерација
Датум потписивања: 13.5.2013. годинеГеографски институт „Јован Цвијић“ потписао је 13. маја 2013. године, у Москви, споразум о међународној научној сарадњи са Географским факултетом Московског државног универзитета М.В. Ломоносов. Споразум подразумева заједничко учешће на будућим пројектима, размену научних сарадника, предавача, студената и доктораната обеју страна, учешће на конференцијама које организују стране, сарадњу на заједничком издавању научних радова и монографија, итд.